kees vermeer

Wie is Kees Vermeer?

In het verre verleden (1985) ben ik afgestudeerd als bioloog. Tijdens die opleiding, aan de Universiteit Leiden, koos ik voor de richting van het medisch-wetenschappelijk laboratoriumonderzoek. In de jaren daarna heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan in verschillende laboratoria.

Een baan als bioloog zat er niet in, besefte ik na een aantal jaren. Daarom begon ik in 1990 aan iets anders: de journalistiek. Aanvankelijk als redacteur bij een huis-aan-huiskrant, een leerzame plek om vertrouwd te raken met de regels van het vak. Later heb ik de journalistiek ook 'van de andere kant' ervaren, namelijk als medewerker PR in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis / Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam.
Daarnaast ben ik als freelancer gaan schrijven over wetenschappelijke onderwerpen, om op die manier mijn kennis en ervaring nog meer te benutten. Mijn kwaliteit is vooral om (medisch-)wetenschappelijke zaken voor een breed publiek begrijpelijk te maken.

Gezien mijn achtergrond ben ik gewend om te praten met wetenschappers, onderzoekers en zorgprofessionals. Meestal ben ik snel thuis in een specifiek onderzoeksgebied of onderwerp.
Maar ook andere opdrachten pak ik graag aan! Mijn teksten zijn duidelijk, concreet en afgestemd op de doelgroep. Want uiteraard is het belangrijk dat de boodschap overkomt bij de mensen voor wie die is bedoeld.

mijn foto’s

contact

Kees Vermeer
journalist / tekstschrijver
M 06-16708129
e

©2008-2019 Kees Vermeer [colofon]